kaupoille
suomeksi | på svenska |

Keräysvälineet

Myymälät voivat kerätä sähkö- ja elektroniikkalaiteromua haluamaansa kertakäyttöiseen keräysastiaan. Noudettuja keräysastioita ei voida palauttaa myymälään. Suositeltavaa on käyttää myymälän haltuun jääneitä pahvilaatikoita ja ns. kertakäyttölavoja.

Pien-SER ja muu SER voidaan myymälässä vastaanottaa samaan keräysastiaan. Lamput kerätään ilman pakkauksia omaan keräysastiaan ja ne kuljetetaan käsittelyyn erillisessä astiassa. HUOM! Loisteputket kerätään erilliseen astiaan.

Muistia sisältävät laitteet suositellaan kerättäväksi tietoturvalliseen data-SER-keräysastiaan. SER-kierrätys tarjoaa maksutta lukitun tai sinetöidyn data-SER-keräysastian myymälöille, joilla on myynnissä muistikapasiteettia sisältäviä laitteita.

Muita SER-laitteita varten myymälät voivat tilata erilaisia maksullisia vastaanottoastioita, joihin SE-romun voi pakata kuljetusta varten. Tällainen on mm. pahvinen Combo-astia, joka soveltuu sijoitettavaksi myymälätiloihin ja johon kuluttaja voi itse palauttaa laitteita. Combo-astiassa ovat omat osiot pienille SE-laitteille, lampuille ja loisteputkille.

Myymälät voivat halutessaan viedä itse asiakkailta palautuneet laitteet SER-keräyspisteisiin (www.kierratys.info). Tällöin myymälän rekisteröitymistä ei tarvita. Maksuttoman data-SER-keräysastian tai maksullisten keräysastioiden tilaaminen verkkokaupasta edellyttää kuitenkin rekisteröitymistä.

Keräysastiatilaukset tehdään osoitteessa: http://tukkumyynti.sunlogix.fi

HUOM! Tilausta varten tilaajan täytyy hakea tilauksen aluksi tukkumyyntitunnukset.